tisdag 21 april 2009

Jobb kul x 3

Hej! Nu är jag hemma igen! Har dock inte hunnit blogga bröllop och göteborgsvistelse än eftersom jag kastade mig direkt in i jobbet. Så på tal om det så kan jag ju passa på att blogga dagens jobbkul.

Jobbkul 1. Jag brukar oftast avsluta ett köp i kassan med att säga: "Kvittot i påsen!" och lägga huvudet på sne och le lite. Betryggande rutiner ni vet. Och så idag. Mamma mia. Jag var nästan precis klar med ett köp. Vi hade pratat lite och så och så lade jag ner kvittot i påsen och vände den med handtagen mot henne och skulle precis dra min "kvittot-i-påsen-fras" när en tjej med världens längsta och tokblåaste hår går förbi, varpå jag säger till min kund: "Varsågod, kvittot i håret!" Klart och tydligt. Hon såg lite undrande ut, det måste jag medge.

Jobbkul 2. Att stå en hel dag känns i fötterna. Oavsett vilka skor man har. Det känns i fötterna. Men det värsta jag vet, mer än att få lite ont i dem, är när de känns innestängda. Jag är inte en fotsvettsperson, jag är mycket annat, men inte en fotsvettsperson. Och oftast har jag någon typ av tygskor på jobbet. Egentligen alldeles för platta för att jobba i, men ändå. Så idag när jag stod i kassan så smög jag faktiskt av dem där bakom disken och stod i strumplästen. Skönt. Men så plötsligt så vänder sig min kollega om och bara: "Men guuuu vad det luktar!" Oups tänker jag, men hon fortsätter: "De luktar precis som jordgubbar!" Ja, så sa hon. Och det komiska är att hon inte var ironisk. Inte det minsta. Hon var stenseriös. Och dessutom så lär hon ju ha en defekt i luktsinnet.

Jobbkul 3. Dagens roligaste sak upphittad i butiken. Ett par ihoprullade svettstrumpor och ett knippe persilja. Tillsammans. I en gummisnodd.

10 kommentarer :

 1. Helt hysteriskt! Så roligt....kvittot i håret *tihii*

  SvaraRadera
 2. Älskar dig, saknar dig och tänker på dig gumman min! Ses snart//a

  SvaraRadera
 3. Marie: Tänk, min vardag är hysterisk ;-P

  Arash: Men inte lika mycke som jag älskar dig! Saknar dig! Och tänker på dig!

  SvaraRadera
 4. Öhh... här var det söt och slisk.... ;p

  Kul #3 Man kan ju fundera ihjäl sig på den... Svettstrumpor och persilja?!? I en gummisnodd?!? Hade han eller hon förgrott fröna i svettstrumporna eller... man undrar...

  Love n' Peace! /Dad

  SvaraRadera
 5. Mr F: Ja. Eller så vill man inte veta. Hjärnan mår nog bättre av det. Tror jag.

  SvaraRadera
 6. Du måste ha det roligaste jobbet!? Jag får i alla fall roligt på mitt jobb om jag läser min älskade dotters blogg!
  Tack för allt roligt du bjuder oss på!
  M.

  SvaraRadera
 7. M: Blir du glad är jag glad ;-D

  SvaraRadera
 8. Anna: Ja man får jnuta av det roliga som händer en under ens dag :-D

  SvaraRadera
 9. Mr F: Jag har löst det! Det måste ju vara tal om någon form av marinad!

  SvaraRadera