tisdag 14 april 2009

Äckligt på jobbet

Känsliga läsare varnas

Jo jag tänkte. Bara för att man jobbar i klädbutik och så så tror de flesta att man struttar runt och inte gör så mycke om dagarna. Inte jobbar så hårt alltså. Men tro mig. Att stå och gå i cirka nio timmar om dagen, och dessutom vara trevlig, effektiv och allert tar på krafterna. Och när man äntligen fått vrida nyckeln i låset strax efter sju och stänga butiken, så är man bra trött. Men det var egentligen inte det jag tänkte på nu. Det var att det ibland kan vara rätt äckliga saker som vi måste tampas med också. Och nu skrattar säkert någon som jobbar inom äldrevården eller liknande yrke som kräver en del magstarkhet. Men dock. Idag asså. Bläbläblä. Här får ni de äckliga saker jag mött idag, och möter lite nu som då i arbetsvardagen.

Inte så äckligt, men dock. Få en näve mynt i sin hand när någon betalar som de verkar ha hållt i sin egen hand den senaste halvtimmen, eftersom de är så varma och blöta och luktar varm metall och svett så man tror att de har bastat.

Lite äckligare. Att komma in i en provhytt för att städa ur den efter en kund, och det luktar så mycke svett och fotsvett så att det tåras i ögonen. Dock oftast på sommaren.

Lite mer äckligt. Att gå och städa bland hyllor och klädställ och mötas av stanken av fis! Bläbläblä! En kund som går där man är och fiser. I plural. Snacka om arbetsmiljöpåverkan. Får kväljningar av det.

Mest äckligt just nu. Det är ändå att få en äcklig reklamation. Att få tillbaka ett genomanvänt plagg som på något sätt gått sönder. Och som då är använt, otvättat, noppigt, ibland flottigt, fläckigt och luktar svett i sin hand. Och min favorit. Med hudavlagringar eller blodfläckar på! Eller både och! Jag skämtar inte! Folk kommer med sånt! Sånt som man själv hade slängt. Gamla, använda, slitna grejer, sånt kommer de med och vill reklamera. Men inom denna kategori så tar nog ändå detta priset. En kvinna som kommer och vill reklamera ett par trosor som har gått sönder i sömmen. Otvättade och grundligt använda. Jag trodde jag skulle spy, sen svimma, sen dö där och då.

Men jag älskar mitt jobb!

8 kommentarer :

 1. Ha ha! Underbar läsning! Får väl säga så här, lukten till trots, att det där med fisar, så ska tydligen och framför allt svavelvätet (fisens "krydda") vara bra för hjärta och blodtryck...

  Och som jag brukar säga, -"när du känner lukten, förstår du väl varför kroppen inte vill ha kvar det..."

  Ibland kommer något gott med det "onda"...


  Love! / F.

  SvaraRadera
 2. all heder åt er i handels! :D

  SvaraRadera
 3. jag slutar aldrig att förundras av andra människor!!!

  SvaraRadera
 4. Jag har jobbat i äldrevården och tycker ju förstås inte det där var något! Fisa gör folk överallt och på vilken arbetsplats som helst! Tro mig! Men det där med reklamation av smutsig byk, övergår mitt förstånd med!
  Kram till sötaste "snobben" i stan!
  M.

  SvaraRadera
 5. tittar förbi15 april 2009 15:29

  DU SKOJAR!

  SvaraRadera
 6. Mr F: Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det där ;-)

  Linda: Yes mam!

  Lina: Nej du, inte jag heller!

  M: Ja tänk att det till och med övergår en gamal äldrevårdares förstånd :-)

  Tittar förbi: Tyvärr inte!

  SvaraRadera
 7. Hittade hit till din blogg idag. Tack för det! :)
  Kul läsning och jag kommer att titta in här igen.

  Jobbar inte i butik, men förstår verkligen hur äckligt det du beskriver måste vara.

  För övrigt tycker jag att folk som fiser offentligt borde låsas in. Gärna tillsammans med likasinnade! :D
  Värst är nog när det börjar lukta på ett gympa-pass. När man liksom MÅSTE andas in, eftersom man är flåsig. Urk!

  SvaraRadera
 8. A: Instämmer! Eller i en hiss!? Nej, nu lämnar vi det ämnet åt dem som ägnar sig åt det... ;-)

  SvaraRadera