söndag 11 januari 2009

Uppsala bajs

Inte så mogen titel kanske, men jag syftar egentligen på Uppsala buss. Men idag så var måttet rågat. Inte bara är de alltid minst 5, ofta 10 och inte allt för sällan 15 minuter sena, de är sura också. Och nu vet jag att jag drar alla över en kam, och att det finns trevliga busschaufförer även hos Uppsala buss, men helhetsintrycket har tagit över.

Idag när jag skulle åka hem ifrån jobbet med halv fem bussen, som kom tjugo i istället såklart, så var det något fel på bussen. Det plingade som att någon ville gå av varje gång den startade efter ett stopp. Inne i stan tänkte man inte så mycke på det eftersom folk gick av på varje hållplats, men när vi börja komma ut ur stan och det plingade utan att någon gick av fick busschauffören spel. Verkligen. Han stannade bussen och gick ur sitt bås och gick bak längs hela bussen för att kolla alla. Kolla efter vad kan man ju undra. Och så svor han och skällde att någon tryckt utan att gå av. Men han körde vidare.

Jag satt med en tjej ifrån jobbet på bussen som bor på samma ställe som mig och hon berättade att samma sak hade hänt med bussen för någon vecka sen. Att det plingade hela tiden utan att någon tryckte, men att busschauffören hade sagt att systemet ibland hakar upp sig. Men när nu ingen gick av på nästa hållplats så slog det över för vår busschaufför igen. Han stängde av hela bussen, tittade ut ur sitt bås och skrek: "Nu kör jag inte vidare förrens någon går av!" Helt otroligt. Så min arbetskamrat blev arg och gick fram. Hon sa att bussen redan var sen när den kom och att det kanske är något fel på systemet, varpå han bara svarar nej, det är inget fel. Och att någon har suttit och tryckt ända sedan förra turen.

Där tänker man ju att hans logik kanske borde kicka in. Skulle någon ha suttit och tryckt på stoppknappen ända sedan förra turen!? Hallå!? Men en kvinna blir så arg så att hon säger: "Jag ska inte gå av här, men gör det ändå så att ni kan åka vidare" Då säger han: "Jaha, så det var du som tryckte!" Hon svarar att det inte var hon, men att hon offrar sig så att han ska åka vidare, hon hade ringt efter skjuts. Heeelt sjukt! Att en kvinna ska behöva gå av sådär. Men det gjorde hon, och han körde vidare.

Så behöver jag ens säga att jag kommer att skriva ett långt och och inte så rosigt mail imorgon?

3 kommentarer :

 1. en busschaufför,en busschaufför det är en man med glatt humör.
  en busschaufför,en busschaufför det är en man med glatt humör.
  och har han inget glatt humör så är han ingen busschaufför.
  en busschaufför,en busschaufför det är en man med glatt humör.

  SvaraRadera
 2. Hej :) vardaglig rolig läsning, har varit med om liknande saker under mina otroligt många bussåkande dagar! Man borde samla alla sjuka buss-historier som folk berättar :P för de är garanterat galna och garanterat många!

  SvaraRadera
 3. Linas: Detta var då INGEN busschaufför i så fall!

  Charlotte: Ja de lär ju vara nåååågra historier, jag menar, bara jag själv har typ hmmmm kanske tio till? Utan överdrift! Och ändå, så kommer vi att fortsätta att sätta vår tilltro till dessa gröna galningar ;P

  SvaraRadera