tisdag 25 november 2008

Och så det blev

Duvor, torg, bussar och finska tanter

Jag skulle ta tjugo över bussen. Tjugo över tio imorse alltså, för att hinna köpa några julklappar, och sedan gå till jobbet vid elva. Men tji fick jag. För fem över gripandes elva, kom bussen! Två bussar som uteblev där emellan. Och som körsbäret på glassen så hade jag glömt: mobilen, plånboken och lunchlådan hemma. Så jag fick låna en liten finsk tant på busshållplatsens mobil för att meddela jobbet att jag blir lite sen. Hon var så skön med sitt "Hjo men vissssst får du låna mooopilen".

Och sen när jag gick över stora torget mot entrén till jobbet, så låg det en jätte, jag menar jääätte äcklig överkörd duva där. Ulk. Som massa andra duvor satt och åt på! Ledsen att jag berättar det här, men jag behöver få ut det, det var lätt traumatiserande. Jag var liksom redan nerbruten efter en lagomt tung morgon. Och trodde dessutom att duvor var fredsälskande, stillsamma djur. Inte artätande kanibaler! Groose! Men aja. Resten av dagen blev ju bra i alla fall.

Bilden visar mig jagandes duvor i Venedig. Medans jag fortfarande trodde gott om dem.

KOMMENTERA

Skicka en kommentar