söndag 24 augusti 2008

Hade den konsigaste dagen...

Eller i alla fall de konstigaste kunderna idag. Först så startar vi dagen med en tjej som handlar lite basvaror iförd kycklingdräkt. Alltså en riktig kycklingdräkt. Ni vet, á la Ronny Rooster. Säkert någon möhippa eller nåt. Vad vet jag. Men hon var liksom ändå själv, inget ståhej, kortagande eller filmande. Hmm?

Och sen. Sen kom det in typ fem människor av utlänks nationalitet varav en med barnvagn. Tre män och två kvinnor var det. Lät som de pratade typ ungerska eller något. Men det va inte det som var det konstiga med dem. Utan en av männen, han bar omkring på en ganska stor trämugg. Och trämuggen hade som mossa runtom kanten upptill. Alltså riktig mossa, grön och så. Och ur muggen stack ett metallsugrör upp, och det gick han och sög på. Och när vätskan i trä-moss-muggen tog slut, så fyllde han helt sonika på ifrån den stora silverfärgade termos som han hade i den andra handen. Jag är inte ens säker på att jag vill veta vad det var han drack. Vätskan var klar, som vatten (eller vodka?) och när han tagit några klunkar så skickade han den vidare till nästa, som skickade vidare till nästa, and so on. Så där gick de fem och delade på innehållet i trä-moss-muggen. Och fyllde på ur termosen vid behov. Hmm?

Och det tredje då. Mer harmlöst och roligt egentligen. Men när jag kom ut ifrån lagret mot slutet av dagen idag så möttes jag av tre-fyra springande småpojkar. Varav den ena sprang runt med byxorna vid fotknölarna. Pojkarna var kanske i fyraårsåldern. Och jag ser att de andra jagar den byxlösa pojken, som hojtar till ibland: "Nej! Nyp mig inte i snorren!" Vilket tydligen snopptagare går ut på. Mammorna stod lugnt vid sidan om och tittade på och smålog. Hmm?

Så. Det var mina små vardagsbetraktelser från idag.

1 kommentar :