tisdag 1 april 2008

Surrealistiskt

Satt framför datorn och slösurfade lite med TV:n på i bakgrunden så att jag skulle kunna höra när House började igen. Och så plötsligt så hör jag en reklam. Superhits of the 90's. Hit me baby, Living the vida loca and so on. Och just där och då så innfinner sig en känsla, en känsla av att jag lever i framtiden. De låtar som jag lyssnade på på radio för bara några år sedan ingår nu i nostalgisamlingar. En surrealistisk känsla av att plötsligt, för en sekund vara en åskådare av sitt eget liv. Som om jag vore 12 år igen och stod och tittade på mitt 22 åriga jag. Fast det kändes mer som om jag var 12 år och tittade på mitt 75 åriga jag när jag hörde att de låtarna var med på en samlingsplatta.

Och ja, snart är det 10 år sedan vi lämnade 90-talet. Folk födda 90 blir myndiga i år. Jag håller på att bli gammal. Nåja, äldre i alla fall. Bara en känsla som kom till mig. Dessutom är klockan halv elva och jag är dödstrött, har varit färdig för sängen sen åtta typ. So somebody save me, I'm becoming a tant!

3 kommentarer :

  1. Ha ha ha!! Du med dina funderingar. Om du varit trött sedan åtta kan man lätt förstå varför sådana tankar dyker upp. Gå i säng i tid!

    SvaraRadera
  2. Ja det kan man ju verkligen tycka! Men det här är tyvärr en tant som har kvar sina tonårsfasoner när det gäller att hålla sig uppe om kvällarna. Trött tant, slarvig tonåring = ingen bra mix! Vad är det mellanläget kallas nu igen? Vuxen? ;-)

    SvaraRadera
  3. (Fniss) så rolig du är! (ironi)

    SvaraRadera