torsdag 10 april 2008

Kär och galen

Idag höll jag på att sätta eld på mitt kök. Därför att jag är kär. Och galen.

Kom hem ifrån en lång arbetsdag, så trött så att jag höll på att somna på bussen, och hungrig! Så jag kastar av mig kläderna i hallen och slänger en stekpanna på spisen, i med lite olivolja och på med plattan. Men precis när jag gått därifrån för att pyssla lite i vardagsrummet så ringer min älskling på Skype. Jippi! Honom har jag inte pratat med sen innan han lämnade Kanada i måndags. Så jag springer, nej jag flyger fram på rosa moln, till datorn.

När vi pratat en liten stund så känner jag plötsligt hur mina rosa moln börjar att luktar os, och kommer ihåg min stekpanna på spisen. Springer ut i köket och kastar den åt sidan. Då råkar jag i all hast spilla lite av oljan på den heta plattan och swosch! Eldslågor slår upp. Men förskräcken eder icke! Jag har gått i scouterna. Jag vet att inte hälla vatten på olja. Så jag ställer faktiskt bara tillbaka stekpanna på plattan igen. Ja, inte för att jag är dum, utan för att kväva elden såklart. Vilket lyckas. Så vad säger man. Det var väl inte för inte jag lyckades ta eldmärket och blev befodrad till vicepatrulledare i avdelningen pilgrimsfalkarna.

2 kommentarer :

  1. Johanna saves the day!:)

    SvaraRadera
  2. ...and causes the chaos at the same time! Multiskilled ;-)

    SvaraRadera