fredag 4 april 2008

Hantverkare

Min erfarenhet av hyreslägenhetsrelaterade hantverkare so far är nog att de snart inte finns en enda av dem i Uppsala som inte har sett mig iförd mina röda och "endast-avsedda-för-att-ses-av-mig-fula-men-dock-sköna" plyschmysbyxor. Orsaken? Att de:

A. Alltid kommer när jag har glömt bort att de ska komma.

B. Alltid kommer när det egentligen inte passar. Typ sjuk eller sovmorgon.

C. Alltid kommer alldeles för tidigt!

Väntar förresten på att en ska komma just nu. Och de ska ju alltid tajma det med precis när man ska gå till bussen för att åka till jobbet, inte en minut tidigare eller senare. Så där lagom så att man hinner känna att de mest kritiska minuterna plötsligt slukas av deras frågor om vilka lister som ska målas, eller vad som är sagt om fönsterkarmen. Men i dag ska jag vara förberedd. Klädd och klar. Sminkad och frukostbespisad!


Update: Han är här nu. Kom precis när jag satt och skrev. Och ja, jag är iförd mina röda plyschbyxor som sig bör. Och ja, jag skäms. Jag var ju så nära!

1 kommentar :

  1. Är det alltså så att du syr din weddingklänning själv...? Väldigt bra gjort i så fall! Jag har nog ändå med fix och trix inför den stora dagen...

    SvaraRadera