tisdag 25 mars 2008

Mother-in-law

När jag i väntan på bussen idag gick in på pressbyrån för att kolla igenom tidningsutbudet så fastnade jag för ovanlighetens skull vid lokaltidningarna. För där, på UNT's förstasida så var det ett par bekanta ögon som blickade tillbaka på mig. Svärmor! Det var en artikel om det kvinnoarbete hon bedriver sedan tidigare i Irak och nu även i Sverige. Så efter att ha presenterat kvinnan på omslaget för de två nyfikna kassörskorna så köpte jag mig för första gången i mitt liv ett exemplar av den uppsalienska lokaltidningen UNT. Ingen strålande tidning kanske, men en strålande intervju! Hon är så fantastisk min svärmor, häftigare person får man leta efter! Och en fin man har hon vid sin sida också, icke att förglömma. Arbetet de bedriver går under namnet Khatoon, och det kan du läsa mer om på deras blogg. Och om du nu mot all förmodan motstod dagens frestelse att införskaffa ett exemplar av UNT så kan du även läsa artikeln på unt.se!

KOMMENTERA

Skicka en kommentar