lördag 22 mars 2008

Glad påsk?

Ja det är som mina arbetskamrater kommenterade igår på jobbet. Konstigt att man säger glad påsk på långfredagen, det var ju då Jesus hade det jobbigt, som de uttryckte det. Men sen, efter annandagen, då är det glad påsk minnsan! Wow! Om det är någon högtid vi verkligen ska komma ihåg orsaken till så är det väl påsken! Eller som min far skulle ha sagt, remember the reason for the season.

Själv ska jag jobba idag, på självaste påskafton, I know. Men sen åker jag till min farmor för påskmiddag. Och hos farmor blir jag kvar till på söndag. Sen jobba resten av det som är kvar av påsken också, påskdagen och annandagen. Så jag kunde inte följa med i år när resten av min familj åkte till Värmland, det blev en jobbpåsk hemma själv istället. Ingen höjdare kanske, men jag överlever.

Så, nu måste jag springa och piffa till mig lite innan jobbet, man vaknar ju inte som en nyponros precis, men solen skineri alla fall! Så det blev som A på jobbet har tjatat i alla fall. Han har sagt hela veckan: "Titta på vädret efter torsdag (navrooz, det persiska nyåret, som ni kan läsa mer om hos min A) det kommer att bli sol efter det, jag lovar!" Och mycke riktigt, solen har skinit sen dess! Dock ligger ju den sista omgången av snö kvar på marken, den kan gärna få försvinna den med. Men sol i alla fall. Sol!

Och så fyller lillsvägerskan år idag också. Lillsvägerskan som inte är liten längre alls. Så stort grattis här med till henne! Grattis! Men nu måste jag verkligen röra mig vidare. Så, vi kanske hörs igen på söndag, annars så får jag väl passa på att önska er en glad påsk redan nu. Glad påsk!

JO

KOMMENTERA

Skicka en kommentar