måndag 11 februari 2008

I munnen

Kategorin är "I munnen" och frågan på femhundrakronors nivån lyder som följande: Vilken aktivitet tar cirka 30 minuter, tillbringas till största delen gapandes i en liggstol och kostar omkring femhundra kronor? "Pa-pling!" Vad är, ett tandläkar besök. Korrekt svarat!

Åh, det som brukade vara gratis. Men jag ska inte klaga. Jag är ju glad att det finns tandvård. Det är väl bara det att man vid en viss ålder måste börja vänja sig vid att den kostar också. Sist jag var hos tandläkaren, det vill säga för fyra år sedan, så gjorde det inte det. Men med tanke på att jag inte har varit hos Mr Dentist på så pass lång tid så gick det väl ändå hyfsat bra. Ja, sånär som på att jag vid nästa besök redan i mars måste genomgå en mindre kirurgisk operation. En operation? En gripande operation! Jag som aldrig ens har behövt laga ett hål. Men tydligen så har en visdomstand, under dessa de senaste fyra åren, behagat titta fram typ upp och ner, borrat sig in i den andra tanden, spruckigt och måste nu bort. Det märkliga är att jag inte har haft något ont, inte ens känt av det. Så jag frågade om de inte bara kunde gräva ner den igen. Då skrattade tandsköterskan. So I guess not. Den måste alltså ut. Så det är väl bara att bita ihop och få det gjort. Eller rättare sagt "gapa stort" och få det gjort.

JO

1 kommentar :

  1. Lider med dig! Har gjort detta fyra gånger, så jag vet vad det innebär....
    Puss o kram M.

    SvaraRadera