onsdag 27 februari 2008

Hallonsockerkakaspeciale!

Så efter diverse påtryckningar ifrån olika håll så kommer det här. Receptet på Hallonsockerkakaspeciale. Eller egentligen gammaldags sockerkaka, med hallon. Cause I love hallon! Så här kommer det. Baka och njut!

Börja med att smöra och ströbröda en form. Helst en hålad form, sådan som på bilden, eller en avlång. Vispa sedan ihop äggen med sockret tills det blir fluffigt. Efter det så blandar du ihop de torra ingredienserna och tillsätter dem i smeten. När du rört ihop det så tillsätter du cream fraichen, och använd inte lätt cream fraich, utan standard. Här sirade jag i lite flytande margarin också, sådär på en höft, men det är inte nödvändigt.
Så när smeten är klar och du hällt över den i formen så är det bara att trycka ner massa hallon i den. Och jag säger som farbror Melker, efter behag. Gräddas sedan långt ner i ugnen på 160° i ca 40 minuter. Låt svalna och bjud sedan någon du håller kär! Lycka till!

JO

3 kommentarer :

 1. Å, det verkar jättegott! Det ska jag testa. Tack för tipset:)

  Bless!
  / Lovisa

  SvaraRadera
 2. Då får man tacka dig särskilt nu när jag vet att kakan bjöds av en orsak också. Den var det mycket kärlek i för den var sååå god!

  Kram

  M.

  SvaraRadera
 3. Thank's för receptet!

  SvaraRadera