måndag 25 februari 2008

Chanel & Mauritz

Åh det va en sån söt liten kund inne idag. En äldre dam. En fin äldre dam. Med rött läppstift och pärlörhängen. Hon handlade av en kollega till mig. Och när hon hade betalat och min kollega sträckte fram påsen så böjde hon sig lite lätt fram över disken och frågade, med en sån där len röst som bara fina äldre damer har, om vi möjligtvis inte hade några Coco Chanel-påsar? Inte bara Chanelpåsar, utan Coco Chanel-påsar. Tyvärr kunde vi inte bistå hennes önskan, utan en simpel vit platskasse fick duga. Hoppas att hon var mer nöjd med innehållet. Men det är något speciellt med såna där fina äldre damer. De har liksom en klass som får en att vilja spotta ut tuggummit, räta på ryggen och snygga till håret. Vi har några såna damer som brukar komma in ibland. Och jag vet inte vad det är, men jag blir glad av att se dem. Speciellt hon med blond page, tonade glasögon och basker som brukar vara inne ibland. Hon som kallar mig för mannekängen. Det gillar jag. Det ger pluspoäng.

1 kommentar :