onsdag 20 februari 2008

Ambitionsnivå

Jag tror jag har kommit på det. Och nu blir det djupt här. Jag tror att jag har kommit på varför jag tycker att tiden alltid går så fort när jag har ett par ledig dagar. Och orsaken till att jag ens bemödar mig att skriva om detta är att jag faktiskt har grubblat lite på det ett tag. För sällan till så gott som aldrig så kollar jag på klockan en arbetsdag och tänker "Nej men är klockan redan fem" men jämt och nästan alltid när jag har en ledig dag så kollar jag på klockan och utbrister "Oh la la, klockan är ju redan fem! Vart har den här dagen tagit vägen!" Och svaret på mina grubblerier lyder: ambitionsnivå.

Så jag tror att jag måste försöka lära mig att tänka om lite. För så fort jag ser på mitt schema att ett par lediga dagar närmar sig så sätter jag igång. Ja, sätter igång med att fylla dem alltså, och det till bredden med allt och åter allt som jag vill hinna med då. Det ska pysslas hemma, och den ständigt pågående bröllopsplaneringen tar sin tid, de ska tränas, åkas runt till olika ställen för att inhandla diverse olika saker, och så kommer det hem folk, och så vill man hinna hälsa på någon också, och så vill jag hinna se den där filmen jag inte hunnit sett, börja på den där boken som bara ligger, och så vill jag ju bli klar med den där tavlan som bara står också, och maila dem där bilderna och listorna, och så, och så vill jag bara hinna vara!

Så inte konstigt att jag känner mig nästintill mer slut efter en ledighet än innan. Men det konstiga är att jag inte sett sambandet så klart förrens nu. Så "tänka om" var det. Tänka om. Lättare sagt än gjort. Men förmodligen nödvändigt. Så jag ska väl försöka applicera en mer realistisk, istället för min sedvanliga tidsoptimistiska planering av mina dagar. Det är min nya ambitionsnivå.

2 kommentarer :

  1. En härlig paradox min kara! Men hur jag ser det ar att nar du jobbar sa gor du anda allt det and, eller? Kanske hinner du bara med att laga mat och lagga dig efter jobbet...:) Alla tiders kramar fran en solig dag i Calgary

    SvaraRadera
  2. mendeejusantju! precis så är det. hem. sova. eller jamena äta. sen lunchlåda. sen sova. fast klart man hinner lite av det andra en arbetsdag också. men oftast kommer jag hem typ 20 och vill äta. sen blir ja trött och vill sova. ja, eller snacka med dig ;-) puss!

    SvaraRadera