lördag 12 januari 2008

Tvåtusen och en åtta

Första bloggen för nya året! Wow! Min blogg har hunnit se världens ljus hela tre årsskiften och knallar nu in på sitt tredje år som blogg, och jag själv sträcker mig mot mitt tjugotredje år som... ja som mig. Tvåtusenåtta. Inte tid för någon krönika precis, två veckor in på det nya året, men väl lite tankar.

Jag tror Gud om ett fantastiskt år. Det gör jag alltid, men detta år lär bli speciellt. Inte bara för att jag ska gifta mig med världens mest underbara (fantastiska, fascinerande, snygga, smarta, roliga, omtänksamma och, sa jag snygga...?) människa, min bästa vän, my love och som nu även på det senaste (igår två månader sedan) har förärat sig titeln fästman, utan även för att så mycke nya saker väntar mig detta år känns det som. Jag har en liten års känsla* av att jag inte riktigt vet vad jag kan vänta, samtidigt som jag kan.

Det är inte fullt så förvirrande som det låter. Vad jag menar är att jag ju vet vad som kommer att möta mig på ett ungefär, men bara till titlar som exempelvis "äktenskap" och "studier", ord som jag bara känner till innebörd, inte till erfarenhet. Så många nya erfarenheter väntar mig detta år. Men känslan av fridfull ovisshet tror jag också innebär en känsla av att nya saker kommer att möta mig, saker jag ännu inte känner till. Och då talar jag inte om att kaviar med banansmak ska släppas på marknaden, utan lite mer livspåverkande händelser.

Men vi får se, en dag i taget. Och som sagt, om allt går vägen så börjar jag nu också med mina studier (äntligen!) till hösten 08. Men även det kräver sina förberedelser, liksom vårt bröllop. Så en förberedande vår, och en upplevande höst. Det låter väl bra! Nästan lika bra som frukost nu i mina öron. Det blev en tidig morgon idag för att hinna vinka av fästmannen i mitt liv som nu ska ut på en ordentlig hejdundrans resa som kommer att föra honom över hela tre kontinenter inom loppet av några veckor, och sedan om cirka tre och en halv månad föra honom hela vägen tillbaka hem till mig igen. Det är mer än hundra dagar så det är inte dags för nedräkning än.

Men nu är det dags för frukost, sen jobb och till sist bio med mor och syster ikväll. Försoningen? Var det så den hette? Imorgon är det i alla fall julgransplundring hos farmor följt av en vecka av jobb. Så kul att vara tillbaka, vi hörs mer snart!

Kram/ JO


*års känsla = känsla som infinner sig vid årets början, och ofta indicerar den övergripande sammanfattningen året får vid sitt slut.

KOMMENTERA

Skicka en kommentar