söndag 22 april 2007

En date

Igår kväll så var det en för Norrland ganska mild kväll. Och runt åttatiden så höll solen sakterligen på att glida ner ifrån himlavalvet för att lämna plats för lördagsnatten.

Eftersom jag ändå hade ett ärende till brevlådan så var det en perfekt ursäkt för att också passa på att ta mig en liten promenad. Men starx efter det att jag hade lämnat brevet i brevlådan och skulle bege mig ut på min promenad så stod han bara där. Ja för det var en han, han var ju grön. En alldeles fungerande cykel. Ärtgrön. I ett buskage. Kunde det bli bättre?

Och nu vet jag att man inte bara kan ta cyklar hur som helst, även om de är lite trashade och slängda i något buskage nånstans. Men behöver jag ens säga att jag gjorde det ändå? Nej jag trodde inte det heller. Så jag, som tröttnat så på promenadstråken runt om på Teg där vi bor, och den ärtgröna namnlösa cykeln begav oss efter en kort provcykling på en parkering iväg mot nya, spännande vidder.

Jag kände mig så obegränsad! Så fri! Jag kunde åka typ vart jag ville! Skulle jag cykla längs älven? Ut på Ön? Eller bara över cykelbron och sen se vart det bar av? Medans jag planslöst cyklade runt, funderandes över allternativen, så passade jag på att införskaffa mig ett stycke Anton Bergs mörkchokladdoppade marsipanbröd. Jag vet, jag håller på att bli gammal. Sen så begav jag mig över E4:an via bron bort mot Västerslätt.

Det var så vackert. Älven flöt så stilla fram, och den nedgående solen reflekterade hela sitt färgspektra i den spegelblanka ytan. Ett varmt guloranget ljus kastade långa skuggor ifrån broräckenas bågar över den gamla träbron, och luften höll på att bli kyligare. Och jag cyklade!

Vinden rufsade till mitt hår och mina händerna blev iskalla. Men det var så skönt! Sen så hoppade jag av cykeln och bara gick långsamt vägen längs älven tillbaka hemåt. Pratade med Gud, och kollade på något som jag inte trodde fanns i Umeå än. Blommor. Och just där och då var bara allt så fridfullt, så stilla.

Så, bara ett litet vykort ifrån en dag. En date. Med mig själv.


JO

2 kommentarer :

  1. =) Och så tog hon en till... hopplöst sa grodan!... /jossi

    SvaraRadera
  2. Simon Henrikson1 maj 2007 11:49

    Grattis till Cykeln =D, jag fick också en cykel igår =), vi kan köra en cykeldate närsomhelst nudå haha

    SvaraRadera