lördag 31 mars 2007

Känsla i ord

Ibland kan man bara vilja fånga en riktigt underbar känsla i ord. En känsla av livet. Livet när tiden inte finns och själen solar i en hängmatta. Ett kort, och flyktigt tillfälle som kan drabba oss ibland, för att sedan blekna som en dröm när dagen kommer. Det behöver inte alltid vara ett tillfälle där hela livet tar en ny vändning. Det räcker faktiskt med att man sitter i baksätet av en bil. Att man är påväg hem. Och att man, precis som man har tagit ut hörlurarna ur sina öron och slagit på radion, hör hur den allra första stråfen ur Michael Bubles "Home" strömmar ut ur högtalarna. Ingen reklam först. Inget snack. Bara "Another summer day, has come and gone away" Jag hade inte hört den på jättelänge, och det var som att den bara spelades för oss där i bilen, och ingen annan.

Så det dröjde inte länge förrens vi, tre flickor i en bil på väg hem, sjöng med i refrängen av hela hjärtat både högt och falskt. Och medans vi tog i på "Let me go hoo-ooh-ooh-ome" så vevade vi ner fönsterrutorna och lät den varma eftermiddagsluften strömma igenom hela bilen.

Luften doftade sommarkväll, och den varma eftermiddagssolen blinkade fram emellan träden medans vinden rufsade om i våra hår. Och Michael bara fortsatte att sjunga till våra hjärtan. "Another winter day has come and gone away" och vi bara tittade på varrandra. Ja! Minsann! Den sista vinterdagen får nu vara förbi! Och för att veta hur långt vi nu hade kvar hem så kollade jag på klockan som också råkade visa 17:17. Min favorit tid. Så jag bara lutade mig bakåt, drog undan håret ifrån ansiktet och sjöng ännu högre. "It will all be all right, I’ll be home tonight, I’m coming back home!"


JO

1 kommentar :

  1. Hhahahaha! Bra beskriving av den där kännslan man känner i bland.. Och nu är du hemmmma...<3..

    SvaraRadera