fredag 9 mars 2007

Fix you fixerad

Egentligen så är det väl inte bara "Fix you" som jag är fixerad av, den råkade bara bli symbolen för det jag nu tänkte skriva om. Och ja, då menar jag "Fix you" som i Coldplay-låten. Men det jag tänkte skriva om var musikkoll.
För jag har alltid varit imponerad av människor med musikkoll. Människor som lyssnar på musik som jag inte ens visste existerade, förrens de spelade upp den för mig. För själv har jag aldrig varit sån.
Men jag kan ge ett mer konkret exempel. Som den här låten som jag skriver om nu. Den är inte precis ny, kom för något år sen. Och jag lovar att alla de som har "koll" har redan lyssnat sönder den för länge sen. Men inte jag. Och det är detta som ger mig huvudbry. Jag är seg när det kommer till musik helt enkelt. Jag fattar inte vart de hör den, eller hur de får tag på den? För jag, ja jag hör den alltid ifrån "dem". Människorna med kollen.
Men gör det någonting då? Nej, egentligen inte. Det är väl bara det att jag precis har kommit till insikt om det. Men det betyder inte att jag inte gillar samma musik som de, bara det att jag alltid typ hittar den ett årtionde senare. Lite seg alltså. Men Jesus älskar mig i alla fall. Och sen så är jag ju bra på andra saker i stället.
Ja, men det var väl dagens tankebubbla ifrån Johanna då. Nu ska jag nog gå och lyssna på "Fix you" cirka etthundratjugo gånger till, som kompensation för all den tid då jag inte har lyssnat på den.

JO


Ps. Jag tror att jag är lite kär i Chris Martin. Men säg det inte till någon. Speciellt inte Gwyneth.

KOMMENTERA

Skicka en kommentar