onsdag 14 februari 2007

I'm the walrus

Ja, eller schooo som vi säger i Norrland med en inandning. I'm the walrus. För här sitter jag, ensam hemma på alla hjärtans dag, tröstätande Twix white som likt två enorma valrosständer sticker ut ur min mun. Men jag ska inte gnälla. Jag hade faktiskt en "alla hjärtans dags date" inplanerad för idag med min vän Linn, men som jag tyvärr var tvungen att ställa in eftersom femtio procent av min familj (mig då inräknad) tydligen har drabbats av influensan. Och låt mig då tydliggöra en sak utifall att det nu inte skulle vara tydligt nog: Influensa är värdelsöst! Så nog om den.
Man får helt enkelt bara lov att dra det positiva ur livet istället. Jag menar, hade jag inte varit hemma nu så hade jag ju missat den intressanta dokumentären på Svt som inte handla om "Varulvsmannen", inte "Snömannen" utan den fasansfulla "Kurdmannen"!
Kurdmannen är egentligen en vanlig svensk kille med svenksa föräldrar som likt Mowgli i jungelboken har växt upp i en förort (utan vargar) men med bara kurdiska vänner, så hans svenska har en helt naturlig, och riktigt grov brytning. Dessutom så talar han både flytande kurdiska, persiska och spanska. En gettomogul med andra ord. Det roliga var ju också det att när de följde med honom runt för att dokumentera i området där han hade växt upp så tyckte jag mig känna igen vissa av platserna. Och de sa aldrig vart det var han kom ifrån, men efter att ha sett gamla posten och Gotlandsresan så stod det ju klart för mig i alla fall, att smygkändisen "Kurdmannen" kommer ju ifrån Sävja! Jag höll på att garva ihjäl mig! Lite jag ska kändisspana efter honom nu!
Och sen så var det ju mer trevligt som hände idag också. Min ömma moder kom med alla hjärtans dag frukost på sängen till mig, och farmor hade skickat en alla hjärtans dag present till mig i form av ett halsband. Och nu väntar mig en dag i myskläder, mangosorbet och en ELLE-tidning på mig. Så det funkar. Absolut.
Men däremot så var det sorgligt att säga hej då till alla NG-människor igår när utbildningsdagarna var över. Jag är verkligen sämst på det. Jag brukar tänka ner det i mitt huvud, eller alltså typ göra det till "no big deal". Såhär: "Äh, vi träffas ändå snart igen". Vilket vi i och för sig också gör. Men varför det är så sorgligt är bara för att alla är så goa! Eller goa? Dem är underbarat-urhärligt-bäst! På superlativiska. Och man önskar att man kunde ha alla på en armlängds avstånd jämt, så att man bara kan hänga och träffas när man vill! Men så är det inte. Så Jo, deal with it!
Men Linn har jag ju i all fall, och vi ska träffas imorgon istället. Ska bli så kul för jag saknar henne verkligen! Och sen så åker hon ju till Albanien i typ en månad. I och för sig så är jag ändå i Norrland då så att, ja. Men vi håller på att planera för fullt för framtiden nu i alla fall, och vem vet om nya äventyr vankas för den dynamiska duon? Only God. Men spännande är det.
Så nu ska jag fortsätta att avnjuta min alla hjärtans dag. Alla hjärtans dag som jag annars inte har så supermycke till övers för. Kanske för att jag inte har någon som är kär i mig, och uppvaktar mig på en dag som denna. Jag är väl som Joel sa då: "En bitter LO-brud". Det som är så kul, är att jag lätt hade kunnat vara en bitter LO-brud. Och LO-brud det är jag nog, mer än jag anar! Men har man varit där sen 6 års ålder så är nog de chanserna ganska stora. Men med det ibland lite trångsynta som det har fört med sig, så har jag fått väldigt mycke gott också. Och väldigt mycke som jag är tacksam över. En annan sak som jag är tacksam över är att jag nu, sen typ två år tillbaka har haft möjligheten att prova på nya saker på nya platser också och att det är sådant som tack och lov vidgar ens horisonter och sätt att se på saker. Och framtiden den talar för fler nya horisonter. Många fler. Men den t-shirten lär jag nog ändå trycka en dag. "Bitter LO-brud?" Så klockrent.

JO


Ps. Glad alla hjärtans dag på er! 1 Kor 13:1-8 lär oss vad riktig kärlek är. Ds.

2 kommentarer :

  1. massor med systerkärlek <3 <3 <3 <3

    SvaraRadera
  2. Åh min vän, you need to cry on you! (På Anniska som jag hoppas du förstår vid det här laget;)) INte konstigt att du kände dig krasslig med flugan!(långsökt)

    See ya soon!

    /Din combo

    SvaraRadera