måndag 4 december 2006

Ute på hal is

Ja, det har jag varit det, och det med besked. Tyvärr. Jag säger bara: En blå höft, ett uppskrapat knä och en ömmnde armbåge. Klant? Ja kanske. Men jag hann faktiskt inte mer än att ta ett steg ut på vår farstukvist så swisch! Sen så låg hon där. Och jag lovar, hade det inte gjort så ont så hade jag nog skrattat ihjäl mig. Men nu gjorde det ont. Jätteont.
Usch! Läskigt att bara halka sådär. Tur att man inte slog i huvudet. Jag tänker bara på alla små pensionärer då. Bra då att man ska bli sjuksköterska sen, så att man kan hjälpa dem. Men det är jag ju inte än. Så bäst vore det förstås om de aldrig halkade i det första taget. Och hur ska man nu förhindra det då?
Man kanske kan starta en shopping och tjänst-jour åt dem? En jour som de kan ringa ut i fall att de skulle behöver ut för att handla något eller så. Ja och då kan man åka och hämta eller köpa det åt dem. Så kan de stanna tryggt och halkfritt i sina hem just den dagen. Jättebra! För ofta så är det bara en eller två dagar i rad som det är sådär tokhalt.
Berätta jag förresten att vi fick åka minst 4 mil i typ 30 km/h för att det var isgata när vi var på resvecka sist. Det hade varnat på radion flera gånger om att alla som inte var absolut tvungna att ge sig ut på vägarna skulle hålla sig hemma. Men då var vi redan ute. Vi märkte inget först för där vi åkte hade de hunnit sanda. Men så plötsligt, innan vi hann märka något så hade vi kört in på en blank isgata. Vi fick spinn direkt och var på väg emot diket när vi dunka i snövallen. Det var lite Jesus take the wheel känsla måste jag erkänna. Men så gick det ju bra också.
Så det är inte bara en dans med renar att bo på nordligare breddgrader. Fast klart, halt kan det väl bli överallt. Speciellt på Oljeberget i Kaanans land.

jo

2 kommentarer :

  1. du får skaffa såna där coola snowjoggers med utfällbara isdubbar på. jag känner på mig att de är på återtåg snart. men hursomhelst är det väl iallafall skönt att det finns nåt att halka på? här i u-a får man dra till curlinghallen om det ska halkas.

    SvaraRadera
  2. ta det försiktigt!!! Lova det, har ju bara en storasyster..Love you! Jossi

    SvaraRadera