lördag 23 december 2006

Och till er alla...

Ja då så. Efter att ha sagt god jul ifrån George Michael och ifrån Norrteamet så är det nu även dags för mig att önska er en fridfull jul, här ifrån de värmländska skogarna där jag nu tar min tillflykt under julehelgen. Och det är mysigt vill jag lova. Riktigt mysigt! Mormor, eller bestemor som det ju heter på norsk, pysslar som vanligt om oss och tar hand om oss från det att vi kliver ur bilen tills dess att vi åter beger oss av i den. Och bestefar, ja han är inte fy skam han heller. Fiskmiddag fixade han till idag, på äkta norskt vis [alltså som det ska va!] med rökt fisk, potatis med smör och stuvade morötter. Ja! Och imorgon så ska mormor göra äkta fromage, det är bland det godaste jag vet! Vet ni hur gott det är eller!? Det är väldigt gott.
Så jag har, och kommer att ha en fortsatt underbar jul. Och det är vad jag vill önska er alla också! Bara njut och ta det lugnt. Gör sådant som ni tycker om att göra, tillsammans med de som ni tycker om. Och tänk lite extra på vilka människor som verkligen betyder något för er, fundera på om de människorna verkligen vet om hur mycke ni tycker om dem. Är du det minsta osäker på om de vet det, se då till att de verkligen gör det! Julen är ju som till för det. Så bryr du dig om någon, låt inte det vara okänt för dem bara för att du är en segis. Kryp ut ur ditt skal och gör någon glad männsika! Så ska du få se att din julhelg och ditt nyår säkert också blir ett gladare.

Så GOD JUL på er nu, och viktigast av allt! Remember, the reason for the season!


1 Men det skall inte vara nattsvart mörker där ångest nu råder. I gången tid lät han Sebulons och Naftalis land vara föraktat, men i kommande dagar skall han ge ära åt trakten utmed havsvägen, landet på andra sidan Jordan, hednafolkens Galileen.

2 Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus,
över dem som bor i dödsskuggans land
skall ljuset stråla fram.

3 Det folk som du inte givit stor glädje,
låter du bli talrikt. De skall glädja sig inför dig,
så som man gläds under skördetiden,
så som man fröjdar sig när man delar byte.

4 Ty deras bördors ok, deras skuldrors gissel
och deras plågares stav bryter du sönder liksom i Midjans tid.

5 Ja, varje stövel buren under stridslarm
och varje mantel vältrad i blod skall brännas upp och förtäras av eld.

6 Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given.
På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är:
Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste.



Så God jul och Gud välsigne dig/ JO

2 kommentarer :

 1. Amiga, te deseo una muy feliz navidad.

  con cariño, desde Colombia

  Mario Andres

  SvaraRadera
 2. Oh thank you! Merry christmas to you to!!! And thank's for your mail! You should check your inbox to =) Feliz navidad amigo!

  JO

  SvaraRadera