tisdag 26 december 2006

Kompis det går bra nu

Ja pengar rullar in som det ska. För medans alla andra bara tjatar om TV-spel i dessa dagar så tänker jag fortsätta att vara konservativ [republikan] och slå ett slag för brädspelen. För igår så invigde vi nämligen pappas julklappsmonopol. Monopol [vad många o:n det var i det] med kort. Visakort. Så skönt att slippa alla pappers pengar som flyger omkring! Trist dock att man inte kan fuska lika lätt, och att det är tomt på fri parkering. Jag vet det är sant, det är tyvärr så. Fri parkering är typ en av de bästa grejerna med Monopol. Sen så kan man ju inte gömma undan tiotusenlappar till slutet heller. Men ändå. Det är coolt!
Man stoppar bara in sitt Visakort i kortläsaren när man ska betala, få pengar eller vad som helst. Och ska någon annan ge dig pengar så stoppar man bara in båda korten på varsin sida och klick så är det klart. Så Monopol med Visa, en naturlig spelmicroevolution helt enkelt.
Sen så är gatuordningen uppdaterad också. Stockholmarna har själva fått rösta om vilka gator som ska komma i vilken ordning. Själv var jag snabb att sno åt mig Hamngatan med NK [en gul gata]. Lätt att jag skulle kunna spendera min 15 miljoners kredit där istället för att köpa gripandes Hammarby sjöstad, men nu är det ju inte riktigt så spelet går till.
Men frågan är till sist ändock: Vann jag då? På A så svarar jag... B? Nej, jag vet faktiskt inte. Det gick ju ruggit bra på slutet och det var nog kamp på kniven mellan mig och pappa till sist. Men min barmhärtighet tog nog över. Jag hade mitt feta konto och började betala för mina småsystrar som hade förlorat alla sina pengar på mina hotell. Sen så vet jag faktiskt inte för vi lade faktiskt ner verksamheten till slut. Det blev för sent helt enkelt, eftersom vi skulle upp för att fira jul [igen] dagen efter.
För med familjen Jernberg så är det nämligen så att vi firar jul i dagarna tre oftast. Från den 24 till och med den 26 december. Vi i Uppsala firar alltid jul tillsamans, så är det bara. Men sen så firar vi med våra släktingar på annan ort också, vilket dock inte utesluter julfirandet i Uppsala, bara skjuter upp det någon dag. Så på det viset ser det ut. Långt alltså. Men vadå, det är ju jul.
Och nu är det mellandagarna, sen så är det nyår. Nyår! Vart i hela världen tog året mellan nu och förra nyår vägen? Ja jag vet ju vart det tog vägen, men ändå. Hur gick det så fort? För det har gått fort. Och snart så är det dags igen. Men jag gillar nyår. Det är viktigt för mig. Man ser över sitt liv. Vad man har gjort, vad man vill göra och stämmer av helt enkelt. Delar upp tiden så att den inte bara smälter ihop till en enda massa som bara flyter på, snabbare och snabbare. Man försöker att ha koll på läget och så sätter man upp mål för nästa år också. Och det är spännande, att se hur målinriktad man är.
Men för att nu avrunda där vi började. Ja om spelet alltså. Vi sa att pappa vann. Men egentligen så...


Love/ JO

2 kommentarer :

 1. Nej du, vi sa faktiskt att du vann, eller? Du hade ju grymt mkt pengar i allafall. Nåja, det var ett kul spel och då vet du ju hur det är med mig. Vanligen brukar jag ju inte vilja vara med och spela monopol. Tycket det tar för lång tid att spela och att det brukar bli en del tjafs också, då de som inte råkade va med när man hamnade på dyra gatan med hotell och nästa hann slå tärningarna precis samtidigt som han sa stopp..... :) Nu var det dock jättekul den här gången.

  M.

  SvaraRadera
 2. johanna main lilla joker!
  så roligt det låter att spela monopol med visakort men jag håller dock med om att det blir svårt utan allt fusk...syrran och jag räknade kallt med att mor och far hade köpt idol-spelet till oss i julklapp men icke! vi fick en spellös men härlig jul...

  ses snart jerns...(jernis kanske är sötare?)

  SvaraRadera