måndag 13 november 2006

Den skiva


Efter att inte ha köpt någon musik överhuvud taget sen julskivorna för ett år sen, så köpte jag denna, från ett rea-ställ på en Shell-mack. Världens smörigaste skiva, med alla ballader som du någonsin kan tänka dig. Ja, eller vad sägs om "Your song" med Elton John, eller "Öppna din dörr" med Tommy Nilsson. Några av mina nu nästan sönderspelade favoriter.
Men även "Av längtan till dig" med CajsaStina och Åsa Jinder, och så "Unforgettable" med Nat King Cole. Den asså, ujh. Jag som är en såndär bild-fantasi-människa, jag ser typ alltid bilder framför mig när jag hör musik. Eller inte bilder, snarare som en liten scen spelas upp.
Och varje gång som jag hör just den där låten i alla fall, då ser jag framför mig hur jag, och min nu för mig okände man, är någonstans i 60-65 års åldern. Och hur vi dansar sådär myslångsamt i månskenet till denna låt, på ett båtdäck någonstans på varmare breddgrader. Han är sådär stilig som män bara kan bli med åldern, och har gråsprängt hår. Och jag har typ pagelångt cendrégrått hår och en svart sjal lindad om axlarna. Och så smågungar vi fram där över trägolvet till ljudet av Nat's mysjazziga röst i månens sken och lantärnornas ljus.
Ja, tänk vad en simpel skiva musik kan göra. Men nu får det vara nog snackat om den. Även om jag kan lova, att den fortsatt kommer att spelas flitigt av norrteamets samtliga små töser.

jo.

2 kommentarer :

 1. det är skönt att det där med att inte blogga på ett tag höll i sig i fyra dar...;) (man har ju hört den för=) och det där med djupet, ja du vet va som menades din fuling...:b gb/a

  ps.
  skulle du inte kunna ta bort den här handikap koden för att kommentera dig
  ds.

  SvaraRadera
 2. Jaaaa vad säger man efter att ha läst detta? Typ...ingenting! För man blir stum! Eller bara asgarv!!!

  SvaraRadera