tisdag 10 oktober 2006

Konstpaus på IT-fabriken i Norrland

Vet ni vad? Ibland, så är datorer jättedumma, HTML jättesvårt och en liten flicka plötsligt så liten och flickig. Håååå (Lång suckliknande utandning).
Jag har slitit och försökt, och ändrat, och slitit lite till, och så försökte jag lite mera. Och vet ni vad resultatet blev? Ja, förutom att allt blev kaos och fel men att jag precis lyckades återställa kaoset, absolut ingenting! Inget!
Och vad pratar hon om nu då, kan jag höra hur ni undrar? Jo, det är nämligen så att jag har upptäckt ett litet problem. Verkligen inget stort egentligen, men dock ett problem. Detta problem, som egentligen bara är att layouten på min blogg ter sig olika i olika webbläsare, krockar dessutom med ett annat problem. Att jag är så grymt extremt gripande envis! Jag vet nämligen att det inte behöver vara så, det går alltså att fixa så att det ser exakt lika ut oavsett webbläsare. Men jag vet inte hur? Jag har verkligen testat allt. Men jag geeer inte upp! Jag kommer att få till det. Nån gång.
Ja, för å andra sidan av lingonskogen så är det väl det som är fördelen med att vara envis då. Om man nu ska se det ifrån den ljusa sidan det vill säga. Att på vägen, genom alla trials and tribulations man går igenom när man vägrar att ge sig, så lär man sig en hel del med. Typiskt nog inte då, vad det är i kodningen som gör att Firefox läser in och projecerar det annorlunda än gripandes Explorer. Men ändå, för all del. Det löser sig nog.
Tills dess så finns det annat trevligt att syssla med. För ja menar, alla ni som har Firefox eller Safari, det funkar, eller hur? Enda grejen är att vill ni se sidan i dess hela skönhet, ja då får ni ragga upp en (nej Therese inte en pojkvän) utan en dator som har Explorer. Ja så säger vi, så länge.
Men nu till det andra trevliga då. Vi skall nämligen ut till havet nu, på picknic! Oh yeaaaah! Vi i Norrland vi vet att mysa vi. Varm choklad har vi med oss, och jag har dessutom bakat min favorit äppelkaka som vi ska ta med. Hoppas bara att den är lika god som den ser ut och luktar?
Men vi vet inte bara att mysa vi, utan också att ta hand om oss själva. Oj oj. Som imorse då. Ute klockan halv åtta för att springa i höstsolen var vi, alla fyra. Det var lite kallt, tillräckligt för att kunna se ångan ifrån andedräkten. Men vi tog oss runt Ön minnsan. Alla fem kilometrarna. Så nu kan vi gott unna oss lite varm choklad och nybakt äppelkaka, vid havet.

Kärlek, jo.

8 kommentarer :

 1. Hoppas att äppelkakan blev goood!

  Det var på min dator på jobbet som texten på din blogg blev lite underlig, men här hemma är den helt ok. Om det inte är för att du har fixat på den.
  Vi ses i morgon,
  kram mor

  SvaraRadera
 2. Om du gör hela sidan till en bild i Photoshop så borde det se likadant ut på alla datorer. :)

  SvaraRadera
 3. Åh Gunnarsson, tack. Tror jag...?

  SvaraRadera
 4. Varsågod, alltid trevligt att kunna vara till hjälp... Tror jag...?

  SvaraRadera
 5. jag kör firefox och det ser jättefint ut. men å andra sidan har jag väl gjort det de senaste åren... :)

  SvaraRadera
 6. Skälet till att det ser annorlunda ut i Firefox jäfört med MS Internet Explorer är för att Firefox följer den satta internetstandarden (http://www.w3.org/) för hur man ska skriva sin HTML-kod så att den alltid ska se ut som man vill ha den, oavsett webbläsare.
  Tanken kan ju tänkas vara god. Om man håller sig till det, det vill säga: Internet Explorer håller sig inte till denna standard här och var och därför ser det lite kajko ut, här och var.
  Just for sharing ;-)

  SvaraRadera
 7. Inte lätt med standarder... Satt och lyssnade på fyra föreläsningar om medicinteknisk standard... Förunderligt hur olika en standard kan tolkas.
  Heeelt off topic...

  SvaraRadera
 8. Rätt så tråkigt med standardföreläsningar också...
  Usch, sitter jag och spammar kommentarer i Johannas blogg... Jag borde skämmas...

  SvaraRadera