fredag 6 oktober 2006

Fasta eller svält?

Ja. Som ni kanske har märket av så har det rådit något av en bildbrist, både på min egen sida och på norrlandsbloggen. Detta beror på att teamets enda kamera so far, det vill säga Annas kamera, behagade att ta semester nere i Uppsala efter den gångna veckans Nordic i Stockholm. Kort och gott, den blev kvarglömd i konsertteamets lägenhet. Och ja, om uppskattande ord är den kamerans kärleksspråk så kommer den att stortrivas nu. För, jag saknar dig kameran! Du är bäst, och livet är inte lika fångat på bild utan dig! Så en ofrivillig kamerafasta råder väl just nu skulle man kunna säga. Och ofrivillig fasta, är inte det svält?
Men. Nu skall vi se det positiva i vad som händer oss i livet. Och, här följer nu djupa reflektioner, detta har faktiskt lärt mig något. Om än något litet, så har jag lärt mig något. Man skapar sig lätt onödiga behov, och, man gör sig lätt beroende av ting. Ja, tydligen så beroende i all fall att man märker avsaknaden av föremålet för ens behov en sådär tre gånger i timmen, cirka. Men vadå, det lägger sig. Och när vi nu talar om en så olivsnödvändig sak som en digitalkamera så kan jag faktiskt säga att jag lärt mig ännu en sak. Och det är som följande. Man måste lära sig att leva i stunden! I nuet. Detta är förvisso något som jag under en längre tid har funderat över innebörden av. Ja, och det jag har kommit fram till är väl det som jag sa. Kort och gott, vi måste lära oss mer att uppskatta nuet! Sträva framåt, visst. Men inte glömma att uppskatta allt det som är omkring oss nu, för det är ju ofta de sakerna som vi en gång tidigare strävade efter. Så förnöjsamhet va ordet sa Bill. En nöjd församhet sa Bull.
Och lärdommen i detta sammanhang, om vi nu skall åter till kameran är väl, att njuta av det sköna och vackra, eller roliga i stunden just där och då. Och att försöka vara tillräckligt närvarande i stunden, för att få ett fint minne av den.
Så. Glöm ej bort att uppskatta det du har. För som Janet Jacksson skulle ha sagt: "You don't know what you got til it's gone."

jo.

1 kommentar :