onsdag 16 augusti 2006

Mmmm... Marabou!

Tydligen en klassiker, men för mig missad chokladsort: Dark rasberry. Helt jätte god! Perfekt för mig som gillar mörk choklad. För mörk choklad kan ju i sig bli lite för mycke att äta en hel kaka av, men med hallonsmak så går det lätt. Nästan lite för lätt faktiskt. Men tur då att mörk choklad inte är nära på så onyttigt som ljus. Den är ju till och med nästan nyttig va? Jo, vi säger så, den är nog nyttig! I alla fall för själen. Särskilt tillsammans med en kopp te och nya ELLE tidningen, garanterat nyttigt för själen!
Sen lite pilates från den halvfungerande pilates DVD:n som jag så gärna velat ha, och nu har i ett i alla fall till hälften fungerande exemplar. Nyttigt för kroppen vill jag lova! Även om jag gärna skulle vilja ha dem sista övningarna med.
Och så en andaktsstund, tidigt på morgonen, ensam i köket med tända ljus. Gott för både ande och själ. Jag älskar att sitta där, speciellt när det regnar ute med värmeljusen brinnande och alla andra hemma sovandes. Och något konstigt har hänt med mig. Jag vaknar alltid tidigt, ja tidigast av syskonen hemma. Mamma och pappa brukar vanligtvis vakna lite före mig, eller samtidigt med mig och sen åka till jobbet. Och så har jag den där ljuvliga stunden innan dem andra vaknar, alldeles för mig själv. Lagom för frukost, andakt och pilates.
Men nu befinner jag mig däremot i ingemanslandet däremellan, mellan morgonstund och göra-sig-i-ordning-för-att-möta-dagen-stund. Den tiden kan tyvärr däremot bli lite lång för mig ibland, men låt oss säga så här, jag jobbar på det. Där brukar jag nämligen kunna hamna framför nyhetsmorgon, och kanske eventuellt nån lite för lång stund inne på badrummet, kanske. Men som sagt, ja jobbar på det. Min bror däremot är fenomenal på denna part. Visserligen är han kille och behöver inte så mycke tid för smink, hår och finlir, men ändå, han är grym! Två sekunder efter att man har väckt honom så står han och tar på sig skorna i hallen och har klätt sig, fixat frillan, ätit frukost, borstat tänderna, ja rubbet. Jag fattar inte hur han gör! Det hamnar right up there med: Hur dinosaurierna dog ut? Varför vi har Déjà Vu? Och vart strumpor som försvinner i tvätten tar vägen? Mänsklighetens mysterium...
Men nu skall jag i alla fall ta mig ur denna twilight zone, och göra mig i ordning för att möta en ny dag. Tack för mig.

Johanna

2 kommentarer :

  1. Ha ha ha ha hi hi ha ha ha ha ha ha ha ha hi hi!

    Du är bra rolig du! Vilka funderingar du har.

    M.

    SvaraRadera
  2. Mm, låter riktigt gott med hallonchoklad. Den där klänningen du skrev om i min blogg, var det denn från Stockholm Street Style?

    SvaraRadera