lördag 12 augusti 2006

En dag på Draget

Ja vad är väl en dag någon annanstans? Säkert dötrist, och urtråkig, och... och... Alldeles, alldeles underbar! Ja här sitter jag och fryser i denna överairconditionerade byggnad. Och seriöst, jag fryser! Mina händer börjar få dålig cirkulation och min näsa är på vippen till att börja rinna. Vart är facket när man behöver dem måntro? Inte för att jag är medlem i nåt eller så, men ändå. Överväger nu att gå och hämta min svarta sjal och linda in mig i, men det ser kanske lite skummt ut? Annars så får jag väl förbereda en skylt att sätta upp på disken om någon kommer in och undrar vart personalen tog vägen. "Tyvärr så kan vi inte hjälpa er just nu, personalen har frysit ihjäl." Överväger att sätta upp den ändå som ett rop på hjälp. Och ironsikt nog så börjar nu Tomas Ledin sjunga ut ur radion: "Det blev en dag på stranden." Som om han just läst min titel på detta inlägg. Fy va elak han är den där Tomas. Han tycker väl att jag ska "Gilla läget" också förstås.
Men det gör jag faktiskt. Jag menar, jag har ju inget att gnälla över, jag har ju ett jobb. Jag har ju tre jobb gripande. Så mig går det ingen nöd på. Vad det beträffar jobb alltså. Och annars med, jag klarar mig alltid. Or else, fake it 'til you make it som det heter. Så det är väl jag och Linda Bengtzing, "Vi ljuger så bra." (Spelas just nu på radion.) Ja förutom att jag inte ljuger, jag bara ser vad som kommer att komma och lever på det hoppet. Och det gäller nog inte bara för jobbet, det gäller nog för det mesta just nu. Boende, sysselsättning, relationer och ja som sagt, det mesta.
Nu har Tomas Ledin slutat sjunga, och Linda Bengtzing har tystnat. Och tro nu inte för allt i världen att jag lever mitt liv efter någon poplåt. Dem råkade bara spelas i en komiskt exakt ordning på radion idag medans jag skrev detta inlägg. Så i radiopoppens tema så avslutar jag nu med några textrader ur den låt som spelas för tillfället. Over and out.

May you find that love that won’t leave you
May you find it by the end of the day
You won’t be lost, hurt, tired and lonely
Something beautiful will come your way

jo.

KOMMENTERA

Skicka en kommentar