tisdag 4 juli 2006

Livet är en verkighet

Jag höll på att få panik idag, ärligt. Tjejerna på jobbet (dem små tjejerna) satt och diskuterade högljutt, hela lunchen, om alla gripande tonårs/ungdoms-serier samt kändisrykten som finns på vår planet. Och då menar jag alla! Har man inget liv? Har dem inget liv?
Det har dem säkert. Det är bara det att jag kan inte minnas att jag följde sju serier och fem kändiskäktenskap när jag var sjutton? Och dem kan typ allt om dem med. "Han är sååå snygg. Men hon var ju otrogen med honom! Dem två får barn tillsammans. Hon förtjänar verkligen någon bättre! Åh, den här serien såg jag slutet av på nätet, den slutar heeelt sjukt!"...
Wow. Vilka förebilder. Vilka idealliv. Vilken ironi, från min sida. Stackars små tjejer är allt jag tänker. Livet är SÅ mycke större! Så varför se p
å när andra lever sina miserabla liv, som också ofta slutar i misär, istället för att gå ut och göra sitt till ett så mycke bättre. Låt dem förlorarna sluta i sitt elände, men stå inte fascinerad och se på. Se inte på alls. Se istället till att du själv är långt ifrån det liv som dem lever. Se till att du inte sårar människor med ditt skavaller. Se till att du inte sprider ut rykten. Se till att andras hemligheter stannar med dig. Se till att andras lögner inte har någon plats i ditt liv. Se till att du håller en hög standard på ditt liv. Se till att du är en sann vän. Och se till att du håller dig långt borta ifrån människor som inte vill andras väl. Dem kommer bara att dra med dig i sitt fall.
För du har bara ett liv. Så stå inte och iakta andras, lev ditt eget. Och lev det väl. För livet och alla dess upp och ner gångar, är inget högt pris att betala för en evighet i himmelen.

jo.

2 kommentarer :

  1. tack för att du är så ärlig Johanna du har sagt det för oss alla än en gång:) dessutom är du en dålig telefonsvarare :P du svarar ALDRIG på din mobil!... väx upp ;)

    SvaraRadera
  2. hahaha! Ja så skulle man väl kunna se det. Som ett mognadstecken om man svarar i mobilen alltid. Men igår tossa, igår då svarade jag allt! Och det var jätte mysigt att äta kräftstjärtsmackor med dig ;-) Any time baby!

    jo.

    SvaraRadera