onsdag 12 juli 2006

Du kan göra skillnad

Vad är det jag hör? De sa på radion idag att det fortfarande är blodbrist i Sverige och att läget blir mer och mer akut? Hörde jag fel, tänkte jag? Jag skrev ju att de behöver blod nu, så vad väntar ni på!? Vi får vara glada att vi inte är ett terrordrabbat land, eller ett land med stora naturkatastrofer, för då hade det varit kört. Då hade människor i vår omgivning behövt dö på riktigt bara för att vi inte inser allvaret i en situation som denna. Men nu är vi nästan där. Större operationer skjuts redan upp enbart på grund av detta. Och i väntan på en transplantation är risken alltid överhängande att patienten dör. Så när dem äntligen kommit fram i kön för att få ett nytt vitalt organ, skall det inte behöva falla på att det inte finns nog med blodgivare! Så snälla tro inte att just du inte skulle kunna göra någon skillnad, för det kan du! Speciellt också eftersom vi alla har och behöver olika blodgrupper. Du kanske har en ovanlig eller välbehövd blodgrupp, då är din insats extra värdefull. Och jag vet att ni finns därute som är rädda för nålstick, men slå inte automatiskt bort vad jag vill säga för det. Dels kan du överväga ett två sekunders stick för någons liv, dels så kan du tipsa någon annan i din omgivning om att bli blodgivare. Och vad det beträffar sticket så lovar jag dig att du haft magont som har varit värre. Med det sagt så skall jag inte tjata på dig en gång till, det lovar jag också. Men lova då mig åtminstone att du i alla fall överväger att bli en blodgivare. Tack för att du läste.

johanna

4 kommentarer :

 1. du är ju pangsnygg!

  SvaraRadera
 2. är du singel?

  SvaraRadera
 3. Nej jag är ingen snigel. Jag är en flicka. Men jag är pangsnygg.

  jo

  SvaraRadera