tisdag 20 juni 2006

Och regnet det bara öser ner...

Jag sitter här på jobbet och spanar ut på ett regnigt Uppsala. Cykeln får bli kvar här, för idag tar jag bussen hem. Oj, nu åskade det också. Mysigt. Igår funderade jag på vad som luktar bäst, nyklippt gräs, blad från nyponroser eller doften som kommer precis när det börjar regna? Jag tror jag kom fram till att jag tycker dem luktar lika gott, fast på olika sätt. Men det är nog bland mina tre favoritdofter.
Dofter är ändå otroligt viktigt. Dem kan vara så starkt knutna till minnen att till och med dofter som borde lukta illa, kan lukta underbart. Jag har väl inte tid att gå in djupare på det här nu egentligen, med tanke på att jag fortfarande skall jobba i en timme till. Men vadå, jag tog ingen tre-rast. Ett exempel på sådan lukt för mig är röklukt från ciggaretter. Många tycker att det luktar gott, men gick jag in för att hämta en tidning i rökrummet på nåt av mina förra jobb så ville jag typ spy. Men luktar det lite lagom rök sådär ute på sommaren, då tänker jag istället på alla sommrarna på Bälingebadet eller på Grönalund, för de luktar alltid lite så där. Men sen, dofter som en speciell parfym, hårvax, hårspray, eller kläder med speciell tvättmedelsdoft och hur någon person luktar, sånt kan göra konstiga saker med en. Man kan uppleva känslor, och minnen som man trodde att man hade glömt, när man känner vissa dofter. Sen så finns det person också som alltid har en viss doft omkring sig, som är mer än parfym eller annat, och lånar du deras kläder så känner du det direkt. Vissa andra har en viss stank omkring sig också, men det är ett helt annat kapitel.
Nu måste jag gå tillbaka och jobba den lilla stud som är kvar, på återseende.

jo.

KOMMENTERA

Skicka en kommentar