söndag 18 juni 2006

Mucho mambo

Idag händenågot mycket märkligt. Hela dagen har jag haft ett sådant dans-sug i kroppen, och "småjazzat" mig fram lite mest hela tiden. När jag gjorde disken, när jag var ute och promenerade, och till och med när jag stod i duschen. Dock hade jag ingen riktig musik utan bara "hemma-nynnade" lite sådär. Men så plötsligt så hör jag en slinga från TV:n som står på i vardagsrummet, så jag går dit och skruvar upp volymen. Och som tur var så var det bara jag hemma för tillfället, för det var supersvängiga låten "Mucho mambo" med Shaft. Den är med i "Shall we dance" och den ger i alla fall mina ben problem med att hålla sig stilla. Oj oj, det var salsa-mambo för hela slanten. Plötsligt så förvandlades vardagsrummet till en dansstudio långt bota i något tropiskt land, och min skugga blev en danspartner som snurrade mig runt runt, ut över dansgolvet. Att jag egentligen inte kunde dansa varken salsa eller mambo något vidare, spelade plötsligt ingen roll, jag ägde dansgolvet. Piruetter följde på steg, som följde på sväng med armarna och fejkade salsarörelser. Och mitt i allt snurrande, stegande och kjol-vickande så hör jag plötsligt, långt borta någonstans, ljudet av en ytterdörren som öppnas. Vår ytterdörr. På tre sekunder, nej förresten, på en och en halv sekund så är magin bruten. Vardagsrummet är plötsligt ett vardagsrum igen. Min snurrande danspartner gömmer sig fegt bakom min skugga, och jag själv slänger mig ner på soffan. Utifrån hallen så hör jag min pappa, och min lillasyster som frågar: Johanna, vad gör du? Från min nyfunna plats på soffan svarar jag, med försök att låta så avslappnad som möjligt: Jag, öhhh... jag ser på TV... Och det gjorde jag ju också, sen typ en och en halv sekund tillbaka.

jo

1 kommentar :