onsdag 28 juni 2006

Ge blod, ge liv.

Tänk att något så lite kan göra så mycket! (Ja, jag försöker nu värva dig) Hur kan det vara blodbrist i ett så välmående land som Sverige är min fråga? Skulle det inträffa en större olycka, eller bli aktuellt med en mer omfattande operation så har vi inte nog med blod i Sveriges blodbanker idag. Och inte skall vi behöva köpa in blod ifrån utlandet när det finns egna resurser. Nej, är mitt svar, det skall vi inte behöva. Allt som behövs är att människor engagerar sig för sina medmänniskor. Och det är inte svårt att bli blodgivare. Det tar inte lång tid. Och det gör faktiskt inte ont. Fyra gånger om året får man ge som kille, och tre gånger om man är tjej. Dessutom får man sitta ner en stund i lugn och ro. Man får fika, och sen så får man ju en liten gåva varje gång också. Så sitt inte passiv, gör något konkret och bli blodgivare!

jo.

2 kommentarer :

  1. go jo!! det du glömde säga var att när man gett ett antal gånger får man en EXTRA present...! (i mitt fall var det en resetandborste med inbyggd tandkräm ) :) bless!!

    SvaraRadera
  2. Hahahaha whooo wow! En sån vill jag också ha juh! Hoppas jag också får det. Han som var innan mig sist hade gett 20ggr och jag tror han fick en liten fickradio =) Dem är för söta sköterskorna där, helt underbara! En dag kanske det är vi som står där och sticker folk? =) Bless you sister!

    jo.

    SvaraRadera