lördag 15 april 2006

mail till min vän...

detta mail skrev jag till esther, min vän, men kontexten av det beskrev så bra om min tid här att jag skulle vilja lägga ut det här också, dock minus dem sista personliga hälsningarna...

hej, gummelli snummelli snumman!

min allra bästaste esther! hur står det till? allt väl I trust! så kul med inlägget på bloggen, tack så jätte mycke, verkligen! så hur rockar örebro? här rockar det fett kan jag lova =) men snart är tiden här vid sitt slut, och det är med blandade känslor jag börjar gå in för landning. men, det finns ju inget som hindrar att man kommer tillbaka vid ett annat tillfälle, snarare nu tvärt om! jag har verkligen förälskat mig i landet, språket, människorna, ja allt nästan, och du vet väl hur jag och förälskelser är, lika segdraget som kåda, så... =) men ärligt så tror jag också att jag har fått del av Guds kärlek till landet, och det är mer än en föralskelse, det är ett beslut, liksom all kärlek, att stå med landet, både i ord och gärning. och gärning, där den mest kraftulla är bönen! sen har det bara varit så mycke kul också! och jag har fått tillfälle att lära känna så mycket härliga människor också, människor som jag vet att jag kommer att känna hela mitt liv och som har välsignat mig och berikat mig på så många sätt!
men det skall även bli kul att få komma hem, och bara att få ta tag i vardags saker skall bli så kul det med! Jag tackar verkligen Gud för att jag kom hit, jag är övertygad om att det var i helt rätt tillfälle, för jag var så trött i vintras, och så omotiverad och låst kändes det som, låst i mig själv och mina brister, men Gud har verkligen förlöst mig, precis som han lovar! och även om varje dag forfarande är en kamp mot mig själv, så har jag hopp, för jag vet att varje seger redan är vunnen bara jag håller ut, inte i tron på mig själv och min egen förmåga, utan i tron på Gud! och han är så trofast, och så god!
sen så känner jag även att nu året efter bibelskolan, har verkligen blivit ett år där jag redan har fått se den första frukten av allt det som såddes in under det året, genom att den kunskap som jag kanske inte tycker är så mycke eller så märkvärdig, verkligen kan få vara till en välsignelse för andra, och det är ju då det fyller sitt syfte!
halleluja, Gud är så god!
nu skall jag gå och vara lite god mot mig själv också, och äta lite frulle. solen har dock gått och gömt sig så mina utomhus ambitioner känns inte så ambisiösa längre =)

...

love-jo.

2 kommentarer :

 1. Hej lilla Hannis. Shoot... tänk att du befinner dig i det förlovade landet... otroligt. Hoppas att allt har varit bättre än du tänkte (nej jag har inte lusläst din blogg). Ska bli så kul när du kommer hem... jag lovar att du ska få snacka av dig då. Jag vill höra ALLT!
  Kram å puss och... kram.
  dannepanne

  SvaraRadera
 2. hej hjärnis!

  tack för det super fajna mejlet!
  det värmde det kan du tro!
  jag är inte världsmästare på att skriva mail men jag har nu äntligen fått igång en blogg som
  kan funka som stödhjul så länge:D
  Det är ju underbart! när man saknar nån kan man gå in och få sej en liten update på hur deras liv lever med dem! fantastiskt!

  du får gärna surfa in om du är
  nyfiken!
  www.cornels.blogspot.com

  Älskar dej min stjärna! och jag
  längtar tills vi ses! jag skall ju fortsätta här i örebro efter att ha gått med i församlingen och söker lya!
  så då ser jag fram emot att du kommer och hälsar på mej!!

  /din Esther

  SvaraRadera