fredag 21 april 2006

ja jag vill leva jag vill dö i norden? no thanks...


nu sitter jag här i värmen igen, dock inte så kapabel att njuta av den då jag ligger sjuk i feber för andra dagen i rad. riktigt surt, jag är helt slut, sover hela tiden och dricker vatten som en gnu. extra surt är det för att igår arbetade jag min sista dag här, så nu vill jag bara njuta! så be gärna för att snabbt tillfrisknande för mig! jak 5:16...!
annars då? livet är härligt, och ser verkligen fram emot dem här dagarnas ledighet innan jag skall bege mig hem mot nordligare breddgrader, dock har jag börjat inse att sista frasen ur den svenska nationalsången, inte är någonting för mig... ja jag vill leva jag vill dö i norden? no thanks...
sen så satt jag igår och konverserade med linn på bussen till jerusalem. hon frågade mig vad andledningen till terror är. vilken fråga, visst inga problem, det vet jag...? men jag tänkte lite, och jag säger absolut inte att jag kom fram till svaret eller nåt, men det var intressant att tänka kring det.
terror är egentligen att ta något från någon annan, och sedan förhandla med det som lösen summa. som ett gisslan drama. terroristerna kidnappar helt enkelt tryggheten, friheten och ja, säkerhetskänslan från dem som utsätts för terrorn, genom att utföra grymma och hänsynslösa dåd, tillsynes slumpmässigt, nästan varsomhelst och närsomhelst. för att sedan förhandla om något som ligger i deras egen intresse, så som land, självstyre eller dyligt mot löften om att ge tillbaka tryggheten och upphöra med terrorn. löften som vi vet, mer sällan än något annat hålls, då det ges efter för terrorn, för då har det ju bevisats för dem som utför den att det fungerar, och varför då inte använda en så effektiv metod igen när nästa krav blir aktuellt?
det är dock så svårt att säga hur man skall handskas med den, och jag tror inte på någon absolut politisk lösning. för min del så är det bevisat att ett tillbaka slag inte är den ultimata lösningen, precis som att ge efter, är helt felaktig enligt min mening. så vad är det jag säger? är kampen mot terrorn då hopplös? kanske... i alla fall omöjlig, och det är ju tur det, fär något sådant, det finns inte. och även om det kan låta litet i en stor värld så full av hat, så är det ändå så att den ända lösningen ÄR Jesus kristus.
och ja, det ligger i vårat ansvar att utföra det arbetet. men Jesus lämnade oss inte ensamma i denna uppgift, utan sände oss Den helige ande och gav oss uppmaningen att gå ut i hela världen och predika evangeliet om honom. så i frågan om terrorn är vår största utmaning att inte bli modlösa och böja våra huvudn i fruktan, för Jesus säger: Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit. (matt 24:6) och sedan vers 14, och detta evangelium om riket skall predikas i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk, och sedan skall slutet komma...
så vi har en stor uppgift och ett stort arbete framför oss, och jag tror, att av vår förberedelse tid, är inte mycke kvar, så lev för det som är viktigt!
detta blev ett långt inlägg av en liten buss konversation, men livet är både allvarligt och roligt, allt har sin tid. även att sluta skriva =) men innan jag gör det vill jag bara lämna er med en sista bibelvers, hebr 12:1... när vi alltså har en så stor sky av vittnen omkring oss, låt oss då lägga bort allt som tynger, och särskilt synden som snärjer oss så hårt, och löpa uthålligt i det lopp som vi har framför oss!

God bless/ jo.

7 kommentarer :

 1. Min kloka unge! Du får se en hel del, hinner tänka mycket och har vuxit kan jag förstå, och om du sedan ska fara ut i världen igen får tiden utvisa. Vi längtar iallafall efter dig...

  SvaraRadera
 2. ....och krya på dig, passa på att vila dig nu. Be blessed!
  puss & kram
  M.

  SvaraRadera
 3. ja tack mammi! jag mar fin fint nu! nar jag satt och skrev sa kom phil in, killen som ager datorn, och fragade om han fick be for mig. det fick han saklart, och redan samma kvall var febern helt borta, saaaa skont, och jag var full av energi, aven nasta dag, och idag! halleluja Gud ar god! nu sitter jag pa bastu taket och skriver for den tradlosa tackningen ar mycke battre dar, men skall strax bege mig in, ty kvallen aro kylig... och linn vill se en film med mig pa datorn innan vi somnar... jag bor forresten pa hennes rum nu, har fatt det sa mysigt, elin aker hem i morgon men lamnade yad hashmona for dryga veckan sen for att bo hos alette nar hennes sista free day var over... sjalv lamnar jag den 28 och mitt good bye party ar pa onsdag kvall... kanns jaaaaatte konstigt, men sa ar livet ibland =)
  nu skall jag inte lata linn vanta langre, men vi far horas snart igen!

  God bless, er dooter, johanne

  SvaraRadera
 4. Lämnar den 28:e?
  Ska du vara hos Alette tills du far hem då, den 7:e?
  Mom

  SvaraRadera
 5. skrutten!!oj voj lämnar ni redan yad-hashmona,dagarna går verkligen så fort!snart så e du oxå hemma igen..
  vart bär d hänn nu då??blir det till eilat igen?e vädret bättre nu?
  mina sista dagar va d inget vidare väder antar att ni hade ungefär samma hos er..?va har ni gjort d sista??
  har d toppen bra hemma kul o va tillbaka, d mesta e sig likt.
  saknar er o längtar tillbaka när ja ser alla bilder o läser dina inlägg! en riktigt välsignad tid!!
  ta hand om er!!o håll kontakten..tänker på er!

  din habbibi...sambo/elutt..

  SvaraRadera
 6. "kom hem, vi börjar om igen, vi glömmer allt ..där ute är det så kalllllt....kom hemmm...."

  magnus karlsson kunde inte ha sjungit det bättre!!!
  För nu har jag nämligen fått nog!
  jag vill att du kommer hem igen. jag har flera "det här skulle johanna sett/hört" tillfällen i veckan!.. och sådant är det ju bara vi som förstår..
  Men jag hoppas att du har det bra där du är och att du njuter i fulla drag,mitt lilla jesus ljus!)
  hela medelandet sammanfattat: I LOVE YOU! /jossi

  SvaraRadera
 7. Hannis!
  Var är du? Kan man nå dig på ngt nr? Det vore ju jättebra om det fanns ett telnr förutom mobilen att nå dig på....Det är 9 dagar sedan du sist gav ngt livstecken i från dig! Skulle vara bra att få veta lite tider för hemkomsten...
  Kramar o pussar, din mammma

  SvaraRadera